Entri tiada motif

October 16, 2015

I miss my blog. T___T

At least masih sedar yang diri ini punya blog so datanglah jugak kadang-kadang tulis benda merapik sini (asal ada muahahah). 

Tadi lepas kerja, plan siap dah nak pergi Segama di KK ni untuk beli barang penari. Yes tiba-tiba pulak minah ni mengajar menari balik kan. Kata hari  tu dah retire? Sebenarnya MEMANG dah retire, tapi lepas banyak kali dapat offer sebelum-sebelum ni, last-last ambil jugak offer ajar menari yang ini lepas terima ayat-ayat cinta lagi sayu dan menyayat hati dari mak (ugut pun ada jugak). 

So pergilah ai ke kedai lama dekat Segama yang jual macam-macam kostum untuk persembahan, TIN TIN ENTERPRISE. Dulu pun pernah ke sini beli barang tarian but that was years ago. Bertahun tak datang pastu ingat-ingat lupa lokasi. But jumpa jugak. Memang agak tersembunyi sikit. Saya tidak tahu kedai lain yang jual barang-barang yang kedai ni jual, so memang pergi sini sajalah. 


 RM12.90 price untuk sepasang (2 kipas). Semua colour pink. Colour lain macam hijau, biru gelap, kuning, merah pun ada tapi ni menarik sikit warna dia. So pilih yang ni.


Lepas tu jalan sepanjang blok tu menuju ke gerai-gerai jualan dekat hujung bawah jejantas. Singgah few kedai melilau-lilau mata ni cari palazzo, bajet dalam RM30 ke bawah, then jumpa RM25.90 kualiti okey. Then jumpa lagi palazzo lagi murah RM15.90 kualiti rendah sikit dari yang RM25.90 tapi still, untuk setakat buat show, still okey. Cari online paling murah RM35. Tu belum masung postage lagi. Rasa macam nak tepuk dahi sendiri, obses sangat cari barang online padahal kalau jalan sikit cari di luar, might jumpa yang lagi murah! Might come esok balik beli banyak-banyak.

Pastu pergi beli makanan gerai-gerai bazar bawah jejantas tu. Nak nangis dapat harga murah. Hinava setengah plastik dapat RM2 saja. Ni yang buat terharu nih. Come one, siapa jual hinava murah camni? Atau saya sorang saja yang rasa murah? LOL.

Hinava is one of the most popular of the traditional dishes of the Kadazan-Dusun, the largest ethnic group in Malaysia. It is a traditional salad of this culture made with pieces of raw fish mixed with lime juice, ginger, red onion, bird’s eye chili, bitter gourd and shallot. Preparation for this dish is fairly simple. The fish will not be cooked with a flame but with the lime juice instead, so all raw materials must be washed beforehand.

Yes I love Hinava sooo much! Datang Sabah trylah Hinava.
Okey tu saja muahahahahahahaah!

You Might Also Like

0 comments